JULIEN TASSIN – MOMENTUM

Julien Tassin is een jazzgitarist die in 1982 in industriestad Charleroi werd geboren maar momenteel in Brussel woont. Vorig jaar kwamen we hem voor het eerst tegen tijdens de promotietour voor zijn debuutplaat ‘Sweet Tension’, waarbij Nicolas Thys op contrabas en Dré Pallemaerts op drums hem bij optredens begeleidden. Blues-, rock- en jazzmuziek zijn de belangrijkste inspiratiebronnen voor deze veelzijdige gitarist die binnenkort zijn tweede album “Momentum” op de markt zal brengen.

Daarop zijn tien sfeervolle, vaak dromerige gitaarinstrumentals te horen die Julien Tassin geheel als solomuzikant onder eigen productie heeft opgenomen in ‘Werkplaats Walter’ in Anderlecht, een studio waar allerlei creatieve muzikanten een kans krijgen om hun werk te vereeuwigen op plaat en waar ze nadien ook liveconcerten kunnen spelen.

De nummers op “Momentum” werden allemaal door Julien Tassin zelf gecomponeerd. Hoe gepassioneerd hij allerlei emoties op zijn gitaar kan reproduceren horen we o.a. in tracks als het op de video te beluisteren “Heat”, maar ook in de albumtiteltrack en in de melancholisch klinkende nummers “Antoine”, “Favelas”, het meer dan 9 minuten durende “4 Sides” en de bluesy slottrack “Electricity” die tevens als eerste single uit deze plaat ordt gereleased.

We willen hier wel even meegeven dat je toch een beetje liefhebber moet zijn van dit soort in blues- en jazzstijl gespeelde instrumentale gitaarmuziek om van dit tweede album “Momentum” van Julien Tassin te kunnen genieten. We raden voor de beluistering dan ook een sfeervol en rustig plaatsje aan en ook het nuttigen van een lekker glaasje wijn kan alleen maar positief bijdragen aan deze beleving.

(valsam)

 

29 september 2019: BOZAR, Brussel
4 oktober 2019: Waterfront Festival, Gent
6 oktober 2019: Wolwinkel, Geel
27 oktober 2019: Lifeisart, Antwerpen
14 december 2019: Point Culture, Namen

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Hypnote Records

video